Komt u in aanmerking voor het Mantelzorgcompliment?

01 november 2019

Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor mensen met een chronische ziekte, een handicap of mensen die hulpbehoevend zijn. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis.

Mantelzorgcompliment

Als waardering hiervoor krijgen zij het mantelzorgcompliment. Dit is dit jaar ook weer VVV cadeaukaart van 100 euro. 

Wie komt in aanmerking voor het mantelzorgcompliment?

Degenen die:

  • minimaal 8 uur per week voor tenminste 3 maanden hulp verleent aan een naaste;
  • zorgt voor iemand die in gemeente Alphen-Chaam woont.

Wie kan het mantelzorgcompliment aanvragen?

Degene die de zorg krijgt én degene die de zorg geeft kunnen het mantelzorgcompliment aanvragen voor degene die de zorg geeft. De aanvraag moet ondertekend zijn door degene die de zorg krijgt en door degene die de zorg geeft, de mantelzorger. De aanvraag moet uiterlijk 31 december 2019 binnen zijn.  U kunt maar één mantelzorgcompliment per zorgvrager aanvragen.

Hoe vraag ik een mantelzorgcompliment aan?

Wilt u het mantelcompliment aanvragen? Download dan het aanvraagformulier (PDF, 58 kb)  (PDF, 58 kb) . U kunt het formulier ook ophalen bij het Trefpunt in Alphen, de bibliotheek in Chaam en De Leeuwerik in Galder. Staat u als mantelzorger geregistreerd bij ContourdeTwern? Dan krijgt u het aanvraagformulier toegestuurd per post.

Stuur het ingevulde en ondertekende aanvraagformulier uiterlijk 31 december 2019 naar:

Gemeente Alphen-Chaam, t.a.v. Alma Patist, p/a Heuvelstraat 5, 5131 AP Alphen

U kunt het formulier ook afgeven bij het Trefpunt (Heuvelstraat 5 in Alphen) t.a.v. Alma Patist of mailen naar mantelzorgac@contourdetwern.nl onder vermelding van ‘mantelzorgcompliment Alphen-Chaam 2019’.

Ben jij een jonge mantelzorger?

Jonge mantelzorgers (tot en met 23 jaar) kunnen zich aanmelden via: almapatist@contourdetwern.nl of via het telefoonnummer 06-102 67 086. Dan kunnen we samen kijken naar een persoonlijke invulling van het compliment (PDF, 494 kb)  (PDF, 494 kb) .

Vragen

Hebt u nog vragen? Neem dan contact op met onze mantelzorgconsulent Alma Patist via almapatist@contourdetwern.nl of via het telefoonnummer 06 – 102 67 086.