Kent u iemand die voor een gemeentelijke onderscheiding in aanmerking komt?

25 september 2019

Inwoners van de gemeente Alphen-Chaam kunnen, onder bepaalde voorwaarden, in aanmerking komen voor een gemeentelijke onderscheiding.

Welke onderscheidingen zijn er in onze gemeente?

Het ereteken: dit is een blijk van waardering en erkentelijkheid die we uitreiken aan inwoners die in maatschappelijke of culturele zin veel betekend hebben voor (een deel van) onze gemeenschap.
Een penning van verdienste: dit is een erkenning voor inwoners die Nederlands, Europees of Wereldkampioen zijn geworden, of een andere bijzondere prestatie hebben geleverd, in een bepaalde tak van sport (bij een vereniging die is aangesloten bij het NOC/NSF).

Kent u iemand die eventueel in aanmerking komt?

Als u iemand wil voordragen, schrijft dan een brief aan het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Alphen-Chaam, Postbus 3, 51310 AA Alphen (N-Br) met vermelding “Vertrouwelijk, Kabinet”. Naast natuurlijk de naam van degene die u voordraagt, moet u ook duidelijk omschrijven waarom u vindt dat deze persoon een gemeentelijke onderscheiding verdient. Uw verzoek moet voor 1 november binnen te zijn.
Tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente reikt de burgemeester de onderscheiding uit.

Wilt u meer informatie?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Elly Meeuwsen, telefonisch via: 088-3821430 of per mail via ellymeeuwsen@abg.nl.