Alphen-Chaam voert digitaal opkopersregister in voor handelaren

24 september 2019

De gemeente Alphen-Chaam krijgt een digitaal loket voor het bijhouden van een in- en verkoopregister voor handelaren in tweedehands spullen. Handelaren houden hierin bij wanneer, van wie en voor welke prijs ze spullen in- of verkopen. In samenwerking met de politie controleert de gemeente de in- en verkoopregisters actief. Zo willen we inbrekers de pas afsnijden. 

Het kopen en verkopen van gestolen goederen is strafbaar

Inbrekers proberen na een woninginbraak de gestolen goederen door te verkopen. Dit is alleen interessant als er ook iemand is die deze spullen wil kopen. We willen de handel in gestolen goederen voorkomen. Door de invoering van het digitaal opkopersregister maken we het voor inbrekers zo lastig mogelijk om geld te verdienen aan hun inbraken. 

Handelaren bezoeken

Het digitaal opkopersregister vervangt de papieren registratie. Op dinsdag 24 september start in Alphen-Chaam de invoering van het digitaal opkopersregister. Dan bezoeken de boa’s en politie samen de handelaren. Tijdens de bezoeken wordt besproken of ze bekend zijn met het digitaal opkopersregister, waar ze het register kunnen vinden, hoe ze kunnen inschrijven en waarom het belangrijk is om aan te melden. Voor meer informatie: https://www.alphen-chaam.nl/opkopersregister.html