Expositie ‘Natuurlijk betekenen’ van Elvira Lesman in het gemeentekantoor

24 juni 2019

Vrijdag 28 juni om 16.00 uur opent burgemeester Joerie Minses in de hal van het gemeentekantoor de expositie ‘Natuurlijk betekenen’ van Elvira Lesman uit Ulvenhout AC.

Tot 18 oktober kunt u haar expositie bewonderen tijdens de openingstijden van het gemeentekantoor aan het Willibrordplein 1 te Alphen.

‘Een moment’

Elke tekening draagt de titel ‘Een moment’. Ieder moment is uniek en maakt deel uit van een waardevol geheel. Als je er je licht op laat schijnen wordt het zichtbaar.

De tekeningen ontstaan, net als elk moment, als het ware vanzelf. “Er is het moment, het materiaal en mijn hand. Geen voorop gezet idee, geen plan, geen streven” aldus Elvira.

Er ontstaan wonderlijke landschappen. Met oog voor detail, fijnzinnig, kleurrijk, soms uitbundig, creëert zij verrassende landschappelijke beelden. Je kunt er even in verdwijnen. Er valt steeds weer iets anders te ontdekken.

Ieder moment is er eigenlijk al; het mag alleen nog gezien en betekend worden.

Haar praktijk

Deze wijze van werken is parallel aan haar dagelijkse werk. Ook daar gaat het om in het moment de ander te ontmoeten in zijn of haar uniekheid. Ieders leven is een veelheid aan vormen en kleuren en een waardevolle bijdrage aan het geheel.

Momenten, gebeurtenissen krijgen betekenis door het licht erop te laten schijnen. Een goed gesprek doet zo wonderen.