Samen tegen drugscriminaliteit: meld het als u iets verdachts heeft gezien aan de Fransebaan

10 mei 2019

Aan de Fransebaan in Alphen brandde op woensdag 8 mei jl. omstreeks 21.00 uur een bestelbus volledig uit. Tijdens het blussen bleek dat er twee vaten van 1000 liter in het busje stonden. Deze vaten waren gevuld met chemisch drugsafval. Tijdens de brand zijn de vaten gesmolten. De gevaarlijke stoffen lekten vanuit het busje de bodem in.

De gemeente draait op voor de kosten

Burgemeester Joerie Minses is verontwaardigd over de brutale manier waarop het drugsafval, met gevaar voor mens en natuur, gisterenavond in de openbare ruimte is gedumpt. “Bij elke vondst moet een speciaal bedrijf het afval opruimen. Dat kost al gauw duizenden euro’s. In dit geval gaat het ook nog eens om het reinigen van de bodem. Dat kan al snel het dubbele kosten. In 2016 werd aan de Fransebaan namelijk ook al een vrachtwagen met drugsafval in brand gestoken. Deze sanering kostte de gemeente destijds bijna €30.000,-. Ik vind het onacceptabel dat de gemeenschap opdraait voor de rekening van het opruimen van deze giftige troep. Dit geld besteden we natuurlijk veel liever aan activiteiten voor onze eigen inwoners. Ik doe een oproep aan onze inwoners en mogelijke getuigen om zich te melden als ze iets verdachts hebben gezien. Laten we samen een vuist maken en drugscriminelen geen kans meer geven in onze gemeente”.

Heeft u iets verdachts gezien op 8 mei?

Heeft u op 8 mei iets verdachts gezien in de omgeving van de Fransebaan in Alphen? Meld dit dan bij de politie via 0900-8844 of bij de gemeente Alphen-Chaam via het e-mailadres: veiligheid@abg.nl.

Anoniem melden kan ook bij Meld Misdaad Anoniem via het telefoonnummer: 0800-7000.

Verdachte zaken melden in de toekomst

Ziet u dat er ergens illegaal wordt gedumpt? Bel dan direct de politie via het alarmnummer 112. Het kan ook zijn dat u een auto of busje op een onverwachte plek aantreft. Noteer dan het kenteken en bel de politie.