Leon Busschops benoemd tot gemeentesecretaris Alphen-Chaam en directeur ABG

08 mei 2019

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Alphen-Chaam heeft op 7 mei de heer drs. L.J.F.P. (Leon) Busschops (46) uit Nijmegen benoemd tot gemeentesecretaris van Alphen-Chaam.

Leon Busschops is sinds 2009 werkzaam bij de gemeente Veldhoven. Op dit moment is hij daar Manager van de Afdeling Mens en Omgeving, MT-lid en loco-secretaris. Daarvoor vervulde hij diverse managementfuncties binnen de overheid. Op 1 juli start Leon Busschops met zijn werkzaamheden in Alphen-Chaam als gemeentesecretaris en als directeur van de ABG-organisatie. Hij volgt hiermee Esther Delissen, gemeentesecretaris en directeur ABG-organisatie ad interim, op.

Het college van burgemeester en wethouders is erg blij met de komst van de nieuwe gemeentesecretaris. Met de benoeming van Leon Busschops is de ondersteuning van het college in Alphen-Chaam weer geborgd en is de directie van de ABG-organisatie weer compleet. Het college is ervan overtuigd met Leon iemand gevonden te hebben die met zijn ruime managementervaring het gemeentebestuur goed kan adviseren en begeleiden in haar ambities en een wezenlijke bijdrage kan leveren aan de verdere ontwikkeling van de ABG-organisatie.