Hoe veilig rijdt u?

14 mei 2019

Een veilige deelname aan het verkeer is ontzettend belangrijk. Het zou voor iedere weggebruiker vanzelfsprekend moeten zijn. Helaas is dit niet altijd het geval. Burgemeester Minses voerde daarom gisteren samen met de politie verkeerscontroles uit op de St. Jacobsstraat in Galder en de Ulicotenseweg in Chaam. Deze straten liggen binnen een zogenaamde 30 kilometer zone. We willen in deze gebieden, niet voor niets 30 kilometer zone, de aandacht vestigen op veilige verkeersdeelname door en voor iedere weggebruiker.

Gele kaart!

Met de lasergun werden de snelheden van het passerende verkeer gemeten. Voertuigen met een hogere (gecorrigeerde) snelheid dan 40 kilometer per uur werden staande gehouden. Burgemeester Minses en teamchef Gijsbers van de politie gingen het gesprek aan met verkeersdeelnemers die de snelheid overschreden. Bij een overschrijding werd een gele kaart uitgedeeld.

Tijdens de controles werd daarnaast repressief opgetreden tegen het niet handsfree bellen en het niet dragen van een autogordel.

Uitkomsten van de actie

Uiteindelijk sprak burgemeester Minses met ongeveer 40 verkeersdeelnemers. Er werden overwegend gele kaarten uitgedeeld. Burgemeester Minses: “Het aanspreken van weggebruikers werd veelal sportief en begripvol opgepakt. Mensen zijn er zich soms niet van bewust dat ze te hard rijden. Door het gesprek met hen aan te gaan, creëerden we een stukje bewustwording bij de gele kaarthouders. We hopen dat deze actie een bijdrage levert aan de veiligheid in onze kernen”.