1e Beste Idee van Alphen-Chaam uitgevoerd

20 mei 2019

Marian Peters-Wildhagen uit Alphen is één van de winnaars van ‘Het beste idee van Alphen-Chaam’. Afgelopen zaterdag werd zij in het zonnetje gezet bij VV Viola door burgemeester Joerie Minses en wethouder Frank van Raak. Marian haar idee was om bij verschillende verenigingen in Alphen-Chaam dezelfde afvalbakken te plaatsen. En dat is gelukt! Zo stimuleren we het scheiden van afval.

Op naar een duurzamere gemeente

In een verkenning vooraf is gevraagd welke verenigingen interesse hadden om deel te nemen aan het idee van Marian. Door bij alle verenigingen dezelfde afvalbakken te plaatsen, creëer je namelijk een stukje herkenbaarheid en uniformiteit. Zo ‘raken’ leden gewend aan het scheiden van afval. Dat sluit ook helemaal aan bij ons doel om Alphen-Chaam duurzamer te maken. De verenigingen VV Viola, de Bijenhoudersvereniging Alphen e.o, TV Chaam, TC Alphen, VV Chaam en de Scouting Alphen ontvingen de nieuwe afvalbakken op 18 mei tijdens een bijeenkomst. Het was een bijeenkomst over 'Het Beste Idee van Alphen-Chaam' waarbij VV Viola gastheer was.

Waarom afval scheiden?

Een aantal verenigingen was al aangesloten bij het programma Schoon Belonen. Sinds afgelopen zaterdag doen alle verenigingen, die hierboven staan, daaraan mee. Schoon Belonen is een project van Nederland Schoon. Met Schoon Belonen worden we bewust gemaakt van het nut van afvalscheiding. En ook hoe we samen de hoeveelheid zwerfafval kunnen verminderen. We zijn ook erg blij dat het plan van Marian Peters goed aansluit bij ons als Cittaslow-gemeente. Met Cittaslow bewaken en bevorderen we namelijk ook de kwaliteit van de leefomgeving.

Een van de vele goede ideeën

We bedanken Marian Peters voor haar inzet! Er waren vorig jaar meerdere winnaars van ‘Het beste idee van Alphen-Chaam’. Aan deze projecten wordt nog gewerkt. Hierover hoort u binnenkort meer!

Foto: Erwin Goossens