Twee inwoners van onze gemeente koninklijk onderscheiden

26 april 2019

Vandaag, 26 april, heeft burgemeester Joerie Minses aan twee mensen uit onze gemeente een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt.

De eerste aan Henk Cornelissen uit Alphen. Dhr. Cornelissen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dit gebeurde bij de bijenhal aan de Zandstraat. Hij werd hier verrast door familie en vrienden. Dhr. Cornelissen is een bezige bij; hij is onder andere actief bij de bijenhoudersvereniging Alphen e.o., Natuurvereniging Mark en Leij en de kapel van Boshoven en de Willibrorduskapel in Alphen. Hij organiseert en begeleidt wandel- en pelgrimstochten vanuit de Heemkundekring Carel de Roy en is bezig met het tot stand brengen van een bloemen- en bijenlint langs het Bels lijntje.

Voor de tweede onderscheiding trok het college met de Opstapbus naar Chaam. Bij Bellevue speldde de burgemeester een lintje op bij Janny van der Meer – van Doorn. Zij dacht aanwezig te zijn bij de uitreiking van een lintje aan een bekende van haar.

Mevrouw Van der Meer is omschreven als een "onmisbare duizendpoot", zowel voor en door de Protestantse gemeente als zangvereniging Euterpe.

Ze organiseert gevraagd, maar ook ongevraagd als ze ziet dat dat nodig is. Ze is ook nog lang actief geweest als bibliothecaresse en bestuurslid van het Rotterdams Operakoor. Mevrouw Van der Meer is nog steeds erg enthousiast en actief. Ook mevrouw Van der Meer is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Foto's: Erwin Goossens