Expositie “Tour door Alphen” van leerlingen Willibrordusschool in gemeentekantoor Alphen

12 maart 2019

In de zomer van 2018 ontwierpen de kinderen van de bovenbouw van de basisschool Willibrordus uit Alphen een toeristische app. Die app maakten zij in het kader van een Cittaslow-project. Met deze app kun je een route door Alphen lopen en krijg je informatie over gebouwen, straten en monumenten.

Citta’s Tour

In de voorbereiding op het maken van die app maakten de kinderen zelf foto’s van interessante gebouwen of monumenten die ze gebruikten om in de routeapp te plaatsen. Het project heet Citta’s Tour.

Expositie

In de creatieve lessen ontstond het idee om deze foto’s weer om te zetten in tekeningen. De gebouwen werden geschetst en ingekleurd met waterverf. Bij afsluiting van het project werden de tekeningen getoond aan kinderen van andere scholen in onze gemeente en aan de initiatiefnemers van het project.

Vanwege het grote enthousiasme over de app, de tour en de tekeningen is er nu hiervan een expositie in de hal van het gemeentekantoor. Deze expositie kunt u tot 15 juni tijdens openingstijden van het gemeentehuis bekijken.

Officiële opening

Burgemeester Joerie Minses opent de expositie “Tour door Alphen” officieel op vrijdag 15 maart 2019 om 15.00 uur.