75 jaar herdenken en vieren: heeft u nog foto’s van toen?

08 februari 2019

Van 17 mei 2019 tot en met 21 juni 2020 vieren en herdenken we in onze gemeente 75 jaar bevrijding. In die periode zijn er allerlei activiteiten en herdenkingen. De voorbereidingen zijn in volle gang. We willen hiermee samen met de jongere generaties stilstaan bij wat er gebeurd is in de Tweede Wereldoorlog. Een rode draad hierbij zijn de verhalen; verhalen van mensen die de Tweede Wereldoorlog bewust hebben meegemaakt. We zijn daar naar op zoek, maar we zijn met name ook op zoek naar foto’s uit die tijd.

Wat zoeken we precies?

We zijn vooral op zoek naar foto’s uit onze gemeente (dus uit Alphen, Chaam, Galder, Strijbeek, Ulvenhout AC of Bavel AC), die tussen 1939 en 1945 gemaakt zijn. Maar ook (niet eerder vertelde) verhalen zijn welkom.

Waar kunt u met de foto’s terecht?

De meeste van die foto’s zijn natuurlijk niet digitaal. Als u met uw foto(s) naar ons komt scannen wij deze in en krijgt u de foto(s) meteen mee terug naar huis.

U kunt op de volgende plaatsen en tijden terecht:

  • Chaam: bibliotheek Alphen-Chaam, Gilzeweg 12, op maandag 18 en 25 februari en 18 en 25 maart, steeds tussen 10.00 uur en 12.00 uur.
  • Alphen: gemeentehuis, elke woensdagmiddag tussen 14.00 uur en 16.00 uur
  • Galder/Strijbeek/Ulvenhout AC en Bavel AC: heemkundemuseum Paulus van Daesdonck, Pennendijk 1, Ulvenhout op maandag, dinsdag of woensdag van 13.30 uur tot 15.30 uur

Als u de foto(‘s) zelf al digitaal heeft kunt u ze mailen naar ellymeeuwsen@abg.nl. Als u de foto bij ons aanlevert geeft u hiermee meteen toestemming om de foto(‘s) te mogen gebruiken.

Wat doen we met de foto’s?

De foto’s gaan we gebruiken bij verschillende activiteiten. Het is nog te vroeg om hierover al meer te vertellen.

Tot wanneer kunt u de foto’s afgeven?

U kunt tot 31 maart 2019 de foto’s bij ons aanleveren. Graag hebben we dan ook wat nadere gegevens als die bekend zijn; wie staat/staan er op de foto, wanneer en waar is die gemaakt e.d.