Nieuwjaarsbijeenkomst goed bezocht; kampioenen gehuldigd en Cittaslow-ondernemersaward uitgereikt

03 januari 2019

Op woensdag 2 januari was de jaarlijkse Nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Alphen-Chaam. Deze keer in Chaam, in het Taxandria-gebouw. Het is elk jaar de gelegenheid om Nieuwjaarswensen uit te wisselen met het College en mede-inwoners. Burgemeester Minses keek in zijn toespraak even terug naar 2018 en benoemde een aantal zaken die staan te gebeuren in 2019.

Kampioenen

We hebben de volgende kampioenen gehuldigd die avond: Lieke van Hal, Jos Bogaerts, Peter van der Avoird, het team van de Mud Patrol, Frank Rommens, Pieter van den Broek, Jan Oomen en Mark de Boer van het Willibrordusgilde, Pien Storm van Leeuwen en Hans de Roover van Stal de Roover. Zij hebben allen in 2018 een bijzondere (sport-)prestatie neergezet.

Cittaslow-ondernemersaward

Cindy en Jurrian van Herbs & Spices ontvingen de Cittaslowondernemersaward 2019. Zij wonnen deze omdat Herbs & Spices duurzame en vernieuwende activiteiten ontplooit die het gedachtengoed van Cittaslow ondersteunen. Ook dragen zij het gedachtengoed actief uit. Herb & Spices onderscheidt zich vooral op het gebied van gezonde voeding en het stimuleren van een bewuste leefstijl. Zij bevordert daarmee, geheel indachtig het Cittaslow-keurmerk, de kwaliteit van leven, het gebruik van lokale en eerlijke (streek) producten, een gezonde eetcultuur en duurzaamheid. De kwaliteit en identiteit van Cittaslow Alphen-Chaam worden daarmee versterkt.