Dienstverlening gemeente dichterbij huis

08 januari 2019

Vanaf dinsdag 15 januari 2019 kunt u op dinsdag tussen 16.00 uur en 19.00 uur in De Leeuwerik in Galder terecht om zaken met de gemeente te regelen. Het gaat om een proefperiode van een half jaar.

Waarom onze dienstverlening dichterbij?

Tijdens de bewonersavonden kwam onder andere naar voren dat mensen het fijn zouden vinden als ze niet zo ver hoefden te rijden om hun zaken met de gemeente te regelen. Voor de inwoners van Galder, Strijbeek, Ulvenhout AC en Bavel AC is het gemeentehuis in Alphen ver weg. Ook al kunt u veel digitaal regelen, toch is het soms fijn om bij het gemeentehuis iemand te spreken die u kan helpen. Voor sommige zaken moet u echt naar het gemeentehuis toe. Een half jaar lang kunt u elke dinsdag van 16.00 uur tot 19.00 uur uw zaken met de gemeente regelen bij De Leeuwerik in Galder. Wel nadat u eerst telefonisch hiervoor een afspraak heeft gemaakt.

Waarvoor kunt u er terecht?

Tijdens deze proefperiode kunt u voor dezelfde zaken een afspraak maken als waarvoor u dat kunt bij het gemeentehuis in Alphen. U hoeft dan dus niet naar Alphen te rijden. Wij helpen u dicht bij huis. Soms is het ook mogelijk om bij u thuis af te spreken.

Moet u een afspraak maken?

Ja, u moet van te voren een afspraak maken. Doe dat op tijd. U kunt hiervoor bellen met ons Klantcontactcentrum via 14 013. Zegt u tegen de telefonist(e) dat u een afspraak wilt bij De Leeuwerik in Galder. Geeft u ook duidelijk aan waarvoor u komt. Zo kunnen wij u het beste helpen. U kunt hiervoor dus geen afspraak maken via onze website.

Pinnen of machtigen

Voor sommigen producten of diensten, bijvoorbeeld een reisdocument of rijbewijs, moet u betalen. U kunt bij ons pinnen of ter plaatse een eenmalige bankmachtiging afgeven.

Bent u tevreden?

Graag horen we van u of u tevreden bent over uw bezoek. Nadat u uw zaken geregeld hebt, zal iemand van de gemeente u een paar vragen stellen, als u dat wilt tenminste. We vragen u bijvoorbeeld of u goed geholpen bent en wat u er van vindt dat u dichter bij huis geholpen wordt.

Proefperiode en daarna?

Een half jaar lang komt de gemeente naar u toe. Tot en met juni 2019 zijn er mensen van de gemeente elke dinsdag van 16.00 uur tot 19.00 uur aanwezig in De Leeuwerik. Uw en onze eigen ervaringen gebruiken we voor de toekomst. We bekijken of er echt behoefte is aan de dienstverlening dicht bij huis. Zo ja, is dit dan de beste manier om dat te regelen? We bekijken ook of er behoefte is aan dienstverlening bij mensen thuis. We houden u op de hoogte.

Extra service

Als extra service bezorgen wij in deze proefperiode paspoorten, ID-kaarten en rijbewijzen gratis bij u thuis. Of op uw werk of op een ander adres. U moet wel zelf ondertekenen bij ontvangst.