Verbinder van ‘OnsAlphenChaam’: iets voor jou?

28 december 2018

Verbinder van ‘OnsAlphenChaam’ is een vrijwilligersfunctie voor tussen de 3 en 30 uur per week. Nadat je getraind bent tot verbinder ga je aan de slag.

Wat is OnsAlphenChaam?

OnsAlphenChaam’ is een digitaal Dorpsplein wat zichtbaar maakt wat Alphen-Chaam allemaal te bieden heeft. ‘OnsAlphenChaam’ staat voor een verbonden buurt online, maar vooral ook offline.

De Verbinder stimuleert buurtbewoners en organisaties enthousiast om actief mee te doen in de buurt en het online dorpsplein maximaal te gebruiken.

Wat doet een verbinder precies?

Je onderhoudt goede relaties met iedereen in de buurt en boort nieuwe bronnen van buurtinformatie aan. Je helpt buurtbewoners bij het gebruik van het online dorpsplein met het zichtbaar maken van wat er allemaal al is in de buurt.

Je verbindt mensen en groepen met elkaar door te combineren: wat de één veel heeft, kan de ander net nodig hebben of verder brengen!

Je zorgt ervoor dat vragen van bewoners bij de juiste persoon of organisatie terechtkomen. Af en toe woon je buurtbijeenkomsten bij. Je bent toegankelijk voor mensen in de buurt door bijvoorbeeld op vaste momenten op een centrale plaats in de buurt te zijn. Bijvoorbeeld in Het Trefpunt in Alphen of in een van de Culturele Centra in onze gemeente.

Waar zorgt een verbinder voor?

Een verbinder zorgt er voor:

  • dat steeds meer buurtbewoners, verenigingen en bedrijven uit de buurt actief meedoen op het platform
  • dat er een aantrekkelijk en actueel online dorpsplein is waar mensen graag terugkomen en waar alle mooie en nuttige dingen van de buurt te vinden zijn
  • dat beter zichtbaar wordt van wat mensen en groepen al doen in de buurt
  • dat er een goede dienstverlening is aan de bewoners en mensen die werken in de buurt. Dat doe je door ze te helpen bij het gebruik van het platform en vlot vragen te beantwoorden
  • dat er een goede relatie is met allerlei bewoners en organisaties in de buurt

Verbinders zijn er in alle soorten en maten; mensen die naast hun werk iets willen betekenen in de buurt, mensen die met pensioen zijn en graag actief blijven en mensen met een uitkering die nieuwe vaardigheden willen opdoen. Maar bijvoorbeeld ook ZZP-ers die een dag in de week iets voor hun buurt willen doen en tegelijkertijd hun netwerk in de buurt willen vergroten.

Naar wie zijn we op zoek?

Het vaste team van ‘OnsAlphenChaam’ Verbinders is op zoek naar versterking van hun team. Er zijn vele functies die je als Verbinder kunt vervullen. Neem contact op en zij gaan met je in gesprek over wat jij ‘OnsAlphenChaam’ kunt en wilt bieden. Info@onsalphenchaam.nl of 06 - 512 48 3 45.