MijnOverheid en De Berichtenbox

10 december 2018

Elk jaar ontvangt u per post één of meer belastingaanslagen van ons. In 2019 kunt u de post ook digitaal in uw Berichtenbox op Mijnoverheid.nl ontvangen. Als u daar voor kiest ontvangt u de aanslag OZB en de WOZ-beschikking voortaan via MijnOverheid in uw Berichtenbox en niet meer per post.

Wat is de Berichtenbox?

De Berichtenbox van MijnOverheid is een persoonlijke, digitale berichtenbox, een soort postbus. Daarin ontvangt u post van bijvoorbeeld de Belastingdienst, de gemeente en andere instanties. Als u zich aanmeldt op MijnOverheid ontvangt u de aanslag OZB en de WOZ-beschikking voortaan in uw Berichtenbox.

Hoe kunt u zich aanmelden bij MijnOverheid?

Bent u nog niet aangemeld bij MijnOverheid, maar wilt u wel gebruik maken van de Berichtenbox? Dan kunt u uw account op MijnOverheid met uw DigiD in vier stappen activeren. Heeft u nog geen DigiD dan kunt u deze aanvragen op www.digid.nl/aanvragen.

Heeft u de Berichtenbox al wel geactiveerd?

Als u nu al post ontvangt in uw Berichtenbox van andere instanties, dan hoeft u alleen in te loggen op de Berichtenbox en de gemeente Alphen-Chaam toe te voegen. U kunt dit in de instellingen van de Berichtenbox wijzigen.

Toch per post?

Als u de Berichtenbox niet activeert, blijft u de aanslagen automatisch per post ontvangen.

Meer informatie

Bekijk het filmpje “Activeer in vier stappen uw account" op MijnOverheid.nl of bekijk de folder (PDF, 152 kb) .