Inloopavond plannen uitbreiding Brabander/Heerebeemd Chaam

07 december 2018

Voor de kern Chaam werkt de gemeente met verschillende grondeigenaren aan een volgende uitbreiding van de woonwijken Den Brabander en De Heerebeemd. Voor deze gebieden hebben we een nieuw stedenbouwkundig plan opgesteld. Daarbij zijn ook omwonenden en grondeigenaren betrokken. De gemeente wil dat plan aan iedereen laten zien en ook iedereen de mogelijkheid geven om een reactie te geven. Dit kunt u doen tijdens een inloopavond. Deze is op 18 december 2018, van 19.00 uur tot 20.30 uur in het Chaamsche Wapen. (Dorpsstraat 44, 4861 AC Chaam).

Om welke gebieden gaat het?

Het gaat om 3 plandelen: De Heerebeemd fase 2 en Den Brabander fase 4 en 5. Het gaat om het gebied tussen de wegen Dorpsstraat (achter huisnummers 36 t/m 44), Heerebeemd, Altena en Amer.

Wat is er te zien tijdens de inloopavond

Op de avond zal de tekening van het plan op tafel liggen. Daarop kunt u zien waar woningen, wegen en groen en dergelijke zijn gepland. U kunt tussen 19.00 uur en 20.30 uur binnenlopen. Er zijn medewerkers van de gemeente die uw vragen beantwoorden. Ook is het mogelijk om een reactie op het plan te geven.

Wat is het vervolg?

In januari 2019 zal het College van Burgemeester en wethouders een besluit nemen over het stedenbouwkundig plan. Daarbij nemen ze ook uw reacties mee. Dat plan wordt de basis voor het bestemmingsplan dat in 2019 in procedure gaat. De eerste woningen kunnen in 2020 gebouwd worden.

Wilt u hier gaan wonen?

U kunt zich deze avond niet inschrijven voor een woning of bouwgrond. Den Brabander fase 4 (gemeentegrond) ontwikkelen we grotendeels met de CPO-vereniging Toekomst Wonen in Chaam. Projectontwikkelaars gaan Den Brabander fase 5 en De Heerebeemd fase 2 ontwikkelen. Die organiseren later zelf de verkoop.