Gemeente Alphen-Chaam heeft nieuw preventieproject: “WAAKS”!

27 december 2018

Hondenbezitters, wandelaars en hardlopers behoren tot een bijzondere groep inwoners van onze gemeente. Zij lopen namelijk dagelijks, vaak op dezelfde tijd, door de wijken en straten van onze gemeente. Omdat zij de omgeving goed kennen, vallen afwijkende situaties snel op. Denk bijvoorbeeld aan een onbekend persoon in de tuin van de buren, vreemde personen die aan auto’s rommelen of verdachte personen die rondhangen op straat.

Wij hebben uw hulp hard nodig!

Juist omdat u als inwoner zo bekend bent in uw eigen buurt, vragen wij u om mee te werken aan project “Waaks”. “Waaks” is een nieuw samenwerkingsverband tussen politie, gemeente en inwoners (o.a. hondenbezitters). Samen willen we hiermee de criminaliteit in uw buurt tegengaan. Dit doen we door samen te werken en gebruik te maken van uw oplettendheid. Zo vergroten we de veiligheid in uw buurt. Samen staan we sterk!

Hoe meldt u zich aan?

Dit kan heel eenvoudig door een email te sturen naar waaks@alphen-chaam.nl. Na aanmelding krijgt u een aanmeldbevestiging. Als deelnemer van het project “Waaks” krijgt u daarna 1 keer per 2 weken een nieuwsbrief. Daarin staat bijvoorbeeld een overzicht van de woninginbraken, schuurinbraken, auto inbraken en diefstallen en fietsdiefstallen in Alphen-Chaam. U vindt daar ook informatie over wat u kunt doen in bepaalde verdachte situaties en hoe u verdachte situaties kunt melden.

Onmisbaar, maar vrijblijvend

Meedoen aan “Waaks” is geheel vrijblijvend en natuurlijk gratis. Eventueel kunt u zich ook weer afmelden wanneer u wilt. Alerte buurtbewoners zijn echter waardevol en onmisbaar. We hopen dat ook u daarom mee doet!