“Boef in de Wijk” was in Chaam

21 december 2018

Op woensdagavond 19 december was er de interactieve oefening “Boef in de wijk” in Chaam. De wijkagent en zijn collega’s begeleidden deze oefening.

In onze gemeente hebben we 30 buurtpreventie-initiatieven. Vanuit deze buurtpreventiegroepen deden er diverse bewoners mee. Zij waren zeer gemotiveerd om de boef te pakken te krijgen.

Het doel van deze oefening was om bewoners met een andere blik naar de eigen woon- en leefomgeving te laten kijken. Ze leerden ook hoe te handelen bij een verdachte situatie.

De politie heeft gedurende het spel via social media aanwijzingen gegeven over de boef. De deelnemers zijn daarna actief op zoek gegaan naar de boef. Uiteindelijk hebben de signalen geleid tot een zeer snelle arrestatie van de boef tijdens speelronde 1. Deze speelde zich af in de straten ten noorden van de Dorpsstraat. Speelronde 2 vond plaats in de straten ten zuiden van de Dorpsstraat. Ook daar werd de boef snel opgemerkt door een aantal fanatieke buurtbewoners. Bel bij een verdachte situatie altijd 112.