Alphen-Chaam stelt geld beschikbaar voor kinderen uit gezinnen met een krappe portemonnee

11 december 2018

Dansen, zingen, sporten en spelen zijn belangrijke activiteiten voor kinderen. Ze dragen bij aan de ontwikkeling van een kind. De gemeente Alphen-Chaam wil dat ieder kind aan dit soort activiteiten mee kan doen; ook als het uit een gezin komt met een krappe portemonnee. Daarom gaan we de komende twee jaar samenwerken met het Jeugdfonds Sport en het Jeugdfonds Cultuur Brabant.

Gelden te besteden

De gemeente heeft voor de komende twee jaar in totaal € 13.000,- in de fondsen gestort. € 5.000,- in het Jeugdfonds Cultuur en € 8.000,- in het Jeugdfonds Sport. Ook de Rabobank Foundation, de provincie Noord-Brabant en het Jeugdfonds Sport zelf dragen financieel bij aan de fondsen. In totaal is er € 25.500,- te besteden.

Extra inzet voor minima

De gemeente zet zich sinds jaar en dag in voor inwoners met een laag inkomen. In Alphen-Chaam kun je onder andere gebruikmaken van een collectieve zorgverzekering, individuele studietoeslag, bijzondere bijstand en een vergoeding uit het Sociaal Cultureel Fonds. De samenwerking met het Jeugdfonds Sport en Jeugdfonds Cultuur komt hier nu nog bij. Deze richt zich specifiek op kinderen uit minima-gezinnen.

De gemeente hoopt dat de samenwerking met de twee fondsen leidt tot een groter bereik van kinderen in armoede. Met het geld kunnen de kinderen uit gezinnen met een laag inkomen meedoen aan sportieve of culturele activiteiten. Dat verdient ieder kind.