Wie vangt de boef in Chaam?

30 november 2018

Tijdens de donkere dagen neemt het aantal inbraken toe. Dit komt omdat het vroeg donker wordt. Ook de inwoners van de gemeente Alphen-Chaam moeten zich hierop voorbereiden. Het is belangrijk dat zij zich bewust zijn van de inbraakgevoeligheid in deze donkere dagen. Om hen hierbij een handje te helpen organiseert de gemeente in samenwerking met de politie het spel “Boef in de wijk” op woensdag 19 december in Chaam.

Boef in de wijk │ Interactief spel

“Boef in de wijk” is een interactief en leerzaam spel, waarbij we bij inwoners bewustwording willen creëren en handelingsperspectief willen bieden. Hoe herken je verdachte situaties zoals woninginbraken en wat moet je dan doen? Tijdens het interactieve spel op 19 december gaat de “boef”op pad en inwoners worden via sociale media geïnformeerd over de locatie van de “boef”. Vanaf dat moment starten de inwoners met hun zoektocht naar de boef. Degene die de boef in de wijk weet op te sporen wint een mooie prijs. Ook degene die tijdens het spel de beste informatie geeft over verdachte situaties, personen of voertuigen wint een prijs.

Waar, hoe laat en aanmelden?

Op 19 december kan men vanaf 19.15 uur binnenlopen bij de gemeentewerf in Chaam aan de Florijnstraat 9. Om 19.30 uur start het programma met instructies voor de deelnemers. Heeft u interesse om deel te nemen aan “Boef in de wijk”? Aanmelden kan via het e-mailadres veiligheid@abg.nl. Geef ook aan met hoeveel personen u komt.