Collectieve Zorgverzekering voor ‘minima’ (CZM)

22 november 2018

Heeft u een laag inkomen en hoge medische kosten, bijvoorbeeld door een chronische ziekte of handicap? En wilt u voor weinig geld toch uitgebreid verzekerd zijn? Maak dan gebruik van de Collectieve Zorgverzekering die onze gemeente samen met zorgverzekeraars CZ en VGZ aanbiedt.

De gemeente betaalt bij de laagste inkomens een gedeelte van de premie van uw zorgverzekering en u profiteert van vele extra’s. De Collectieve Zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering en verschillende aanvullende verzekeringen. U kiest altijd de zorg die bij u past. Stap nu makkelijk en snel over via www.gezondverzekerd.nl! Dit kan vanaf 16 november 2018.

Wat zijn de belangrijkste voordelen?

De belangrijkste voordelen op een rijtje:

  • 6% korting op de basisverzekering;
  • bij een netto inkomen tot 110% van het sociaal minimum betaalt de gemeente mee in de premie;
  • keuze uit meerdere goede aanvullende verzekeringspakketten.

Daarnaast zijn er, afhankelijk van het pakket dat u kiest, nog de volgende voordelen:

  • mogelijkheid van gespreide betaling eigen risico, of het meeverzekeren daarvan;
  • mogelijkheid tot het meeverzekeren van de wettelijke eigen bijdrage voor Wmo en Wlz.

Makkelijk en snel overstappen

  • Overstappen is makkelijk en snel te regelen. Maak nu een keuze en meld u aan vóór 1 januari 2019 via www.gezondverzekerd.nl. Zorgverzekeraar CZ of VGZ regelt dan de opzegging van uw huidige verzekering.
  • Bent u al verzekerd bij CZ of VGZ, maar wilt u de aanvullende verzekering veranderen? Ook dan kunt u zich via www.gezondverzekerd.nl aanmelden.
  • Lukt het u niet om via www.gezondverzekerd.nl aan te melden? Neemt u dan telefonisch contact op met de gemeente voor het opvragen van een aanmeldformulier. U kunt hiervoor ook terecht bij de balie van het gemeentehuis. Het formulier kunt u invullen en zelf opsturen naar de zorgverzekeraar.

Vragen

Heeft  u vragen over de zorgverzekering van de gemeente? Neem dan contact op met de klantenservice van CZ via telefoonnummer 088-555 7777 of met VGZ via 0900 - 779 97 71 en www.vgz.nl.