Vacature: Raadsgriffier

08 oktober 2018

De gemeente Alphen-Chaam is een ruim 10.000 inwoners tellende groene duurzame gemeente ten zuiden van de lijn Breda-Tilburg, waarin de nadruk ligt op natuur & landschap, toerisme & recreatie en de agrarische sector.

De gemeenteraad van Alphen-Chaam bestaat uit 15 raadsleden, die vijf verschillende partijen vertegenwoordigen. De raad controleert het college van burgemeester en wethouders, het dagelijks bestuur van de gemeente, dat naast de burgemeester bestaat uit drie wethouders.

De gemeenteraad van Alphen-Chaam is op zoek naar een

Raadsgriffier

voor 32 - 36 uur per week

De opgave

In het Raadsakkoord 2018-2022 is opgenomen dat het in 2017 ingezette project ‘Doorontwikkeling gemeenteraad’ wordt doorgezet. Raad en college gaan zich meer profileren en maken een bestuurder verantwoordelijk voor de portefeuille ‘Bestuurlijke Vernieuwing’. De gemeenteraad gaat meer experimenteren met beraadtafels en digitale middelen en gaat inwoners meer betrekken door het organiseren van burgeravonden. Voor meer informatie zie de rapportage ‘Alphen-Chaam werkt aan de lokale democratie (PDF, 550 kb) ’.

De ambtelijke organisatie

De ABG-organisatie is een gemeenschappelijke regeling en levert vanaf 1 januari 2016 alle producten en diensten voor de gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen. Samen met de drie gemeentebesturen zorgen zij ervoor dat de producten en diensten zijn afgestemd op de lokale behoefte van inwoners, bedrijven en belangenverenigingen. Tevens levert de ABG-organisatie de ondersteuning van het bestuur van de drie aangesloten zelfstandige gemeenten.

De functie

De primaire opgave van de raadsgriffier is de begeleiding, coaching en ondersteuning van de raad en de afzonderlijke raadsleden in hun werk. De raadsgriffier is de eerste adviseur van de gemeenteraad en het presidium en stuurt complexe politieke en bestuurlijke processen aan. Hij/zij heeft visie op bestuurlijke vernieuwing en is de aanjager van de doorontwikkeling van de gemeenteraad. De raadsgriffier is inspirerend en stimulerend, neemt initiatief en trekt de kar bij nieuwe projecten en bij het organiseren van bijeenkomsten met inwoners. Hij/zij bewaakt de kwaliteit van het politieke besluitvormingsproces en treedt op als verbinder van politiek, bestuurlijk en ambtelijke processen.

Wat vragen we?

Je beschikt over academisch werk- en denkniveau met minimaal vijf jaar ervaring in een soortgelijke functie. Je hebt ruime ervaring in strategische advisering en hebt breed inzicht in politiek-bestuurlijke verhoudingen en besluitvormingsprocessen. Je bent innovatief en energiek. Je bent een onafhankelijk denker, bent gedreven en hebt lef. Je bent in staat in een politiek, bestuurlijk en ambtelijk krachtenveld verbindend te zijn. Je bent empathisch en coachend, en bent betrokken bij de inwoners en weet wat er speelt binnen de gemeente.

Wat hebben wij te bieden?

Een baan in een inspirerende omgeving, waarin we je uitdagen om voortdurend aan je ontwikkeling te werken en je daartoe ook kansen bieden. Op deze vacature is de normfunctie Griffier I (HR21) van toepassing. Op basis van deze normfunctie wordt, afhankelijk van opleiding en ervaring, een salaris geboden van maximaal € 5.520, - bruto per maand voor 36 uur per week. Dat is het maximum van salarisschaal 12 (salarispeil 1 januari 2018).

De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend. Wij kennen flexibele werktijden, een ruim IKB en verder zijn de arbeidsvoorwaarden voor gemeenteambtenaren van toepassing.

Bij het selectieproces kan gebruik worden gemaakt van een assessment. Van de geselecteerde kandidaat wordt een integriteitstoets afgenomen door een erkend bureau en verwachten wij een VOG.

Informatie

Heb je nog vragen en/of wil je meer informatie, neem dan contact op met griffier Michel Luijben tel. 088 – 3821 680, e-mail m.luijben@alphen-chaam.nl.

Solliciteren?

Heb je belangstelling, dan kun je je sollicitatie tot 29 oktober 2018 richten aan de gemeenteraad van Alphen-Chaam t.a.v. het Presidium, Postbus 3, 5130 AA Alphen NB. Je motivatiebrief met CV kun je sturen naar organisatieadviseur Anja Jansen, e-mail anjajansen@abg.nl.

De gesprekken zijn gepland op 13 en 28 november 2018.