Mantelzorgcompliment 2018

12 september 2018

Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor mensen met een chronische ziekte, een handicap of mensen die hulpbehoevend zijn. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis.

Als waardering hiervoor krijgen zij het mantelzorgcompliment. Dit is dit jaar ook weer VVV cadeaukaart van 100 euro.

Wie komt in aanmerking voor het mantelzorgcompliment?

Degenen die:

  • minimaal 8 uur per week voor tenminste 3 maanden hulp verleent aan een naaste;
  • zorgt voor iemand die in gemeente Alphen-Chaam woont;

Degene die de zorg krijgt én degene die de zorg geeft kunnen het mantelzorgcompliment aanvragen voor degene die de zorg biedt. De aanvraag moet ondertekend zijn door degene die de zorg krijgt als de mantelzorger. De aanvraag moet uiterlijk 31 december 2018 binnen zijn.

U kunt maar één mantelzorgcompliment per zorgvrager aanvragen.

Hoe vraag ik een mantelzorgcompliment aan?

Wilt u het mantelcompliment aanvragen? Download dan het aanvraagformulier (PDF, 436 kb) . U kunt het formulier ook ophalen bij het gemeentehuis in Alphen, de bibliotheek in Chaam en De Leeuwerik in Galder. Staat u als mantelzorger geregistreerd bij Contour de Twern? Dan krijgt u het aanvraagformulier toegestuurd per post.

Stuur het ingevulde en ondertekende aanvraagformulier uiterlijk 31 december 2018 naar:

Gemeente Alphen-Chaam

T.a.v. Alma Patist

p/a Heuvelstraat 5

5131 AP Alphen

U kunt het formulier ook afgeven op het gemeentehuis (Willibrordplein 1 in Alphen) t.a.v. Alma Patist of mailen naar mantelzorgac@contourdetwern.nl onder vermelding van ‘mantelzorgcompliment Alphen-Chaam 2018’.

Ben jij een jonge mantelzorger?

Jonge mantelzorgers (tot en met 23 jaar) kunnen zich aanmelden via: coradenbesten@abg.nl of via het telefoonnummer 088 – 38 21 135. Dan kunnen we samen kijken naar een persoonlijke invulling van het compliment (PDF, 494 kb) .

Dag van de mantelzorger

Op zaterdag 10 november worden de eerste mantelzorgcomplimenten persoonlijk uitgereikt tijdens een activiteit van Contour de Twern in Cultureel Centrum Den Heuvel.

Als u het mantelzorgcompliment vóór 31 oktober 2018 aanvraagt dan krijgt u de week na 10 november uw mantelzorgcompliment per post toegestuurd.

Vragen

Hebt u nog vragen? Neem dan contact op met onze mantelzorgconsulent Alma Patist via almapatist@contourdetwern.nl of via het telefoonnummer 06 – 102 67 086.