Kerzelseweg Galder weer opengesteld

28 augustus 2018

UPDATE: Op 22 augustus werd melding gemaakt van een bruine damp in het buitengebied van Galder aan de Kerzelseweg. De damp werd veroorzaakt door een natuurlijke chemische reactie door ingekuilde maïs. Hierdoor is er een verhoogde stikstofmonoxide en stikstofdioxide concentratie vrijgekomen. Dit heeft geen direct gevaar voor de omgeving veroorzaakt.

De Kerzelseweg in Galder was vorige week afgezet om de luchtkwaliteit te meten totdat er geen sprake meer was van gasvorming. Inmiddels zijn de dampen nagenoeg verdwenen. De Kerzelseweg is weer opengesteld voor alle weggebruikers.


Op 22 augustus werd melding gemaakt van een bruine damp in het buitengebied van Galder aan de Kerzelseweg. De damp werd veroorzaakt door een natuurlijke chemische reactie door ingekuilde maïs. Hierdoor is er een verhoogde stikstofmonoxide en stikstofdioxide concentratie vrijgekomen. Dit heeft geen direct gevaar voor de omgeving veroorzaakt.

De Kerzelseweg in Galder is voor de duur van minimaal 10 dagen afgesloten. De luchtkwaliteit wordt gemeten en gecontroleerd totdat er geen sprake meer is van gasvorming.