Hondenpoepvlaggetjes ‘Overal schijt aan?!’ weer gratis af te halen

09 augustus 2018

Wij ontvangen de laatste tijd weer vaker klachten van inwoners over overlast van honden(poep) in woonwijken. In onze gemeente moet iedereen fijn kunnen wonen, werken en recreëren. Daar hebben we de hulp van onze inwoners natuurlijk bij nodig. Om ergernis en hinder te voorkomen zijn er regels opgesteld die gelden voor alle inwoners. Dit is vastgelegd in de Algemene plaatselijke verordening (APV). De APV is erg duidelijk over wat mag en wat niet mag. In de bebouwde kom moeten honden bijvoorbeeld altijd aangelijnd zijn. Op speelplaatsen en speelweiden e.d. mogen we geen honden uitlaten. Het is niet toegestaan dat de hond zijn of haar behoefte doet op of aan de openbare weg of op een speelplaats of –veld.

Opgeruimd staat netjes

Het is de verantwoordelijkheid van de hondenbezitter om zijn of haar hond uit te laten op plaatsen waar het wel is toegestaan. Doet een hond toch per ongeluk zijn behoefte op een plaats waar dat niet mag? Dat kan natuurlijk gebeuren. Ruim de uitwerpselen dan wel onmiddellijk op. In Chaam vindt u aan de Withagen en Roode Beek twee uitlaatplaatsen voor honden. In Alphen en in Galder staan enkele (hondenpoep)bakken waarin u de uitwerpselen van uw hond kunt achterlaten. Is er geen uitlaatplaats voor uw hond in uw buurt of staat er geen hondenpoepbak? Neem uit voorzorg dan altijd een schepje en plastic zakje mee. Opgeruimd staat netjes.

‘Overal schijt aan?!’

Samen met u wil de gemeente de overlast van hondenpoep tot een minimum beperken. De slogan: Óveral schijt aan?!’ slaat op de overlast voor buurtbewoners, wandelaars en spelende kinderen, maar ook op de hondenbezitters die misschien even vergeten zijn welke regels we hanteren. Wij helpen u er graag aan herinneren. Helpt u ook mee om onze gemeente schoon te houden? Dan blijft het voor iedereen fijn wonen, werken en recreëren.

Af te halen bij receptie gemeentekantoor

De nieuwe hondenpoepvlaggetjes zijn gratis af te halen bij de receptie van het gemeentekantoor in Alphen. Kijkt u voor actuele openingstijden op www.alphen-chaam.nl of belt u met 14013.