Ondernemers en overheid werken samen aan kwaliteit en veiligheid recreatieparken

09 juli 2018

We hebben in de gemeente Alphen-Chaam veel campings en chaletparken. Een kwalitatief goed en gevarieerd aanbod trekt gasten naar onze gemeente en regio. Een recreatiepark hoort veilig te zijn en zich te houden aan de wet- en regelgeving. Illegale praktijken horen er niet thuis.

Samen met de ondernemers van tien recreatieparken, politie, brandweer en milieudienst investeren we als gemeente in kwaliteit en daarmee in de goede reputatie van deze parken.

Welke stappen volgen we?

Met de ondernemer van elk recreatiebedrijf stellen we een plan van aanpak op. Voor alle deelnemende partijen betekent het dat er misschien iets verbeterd moet worden. Afhankelijk van wat we tegenkomen, schakelen we waar nodig meer deskundigen in.

Als eerste stap in de aanpak gaan we met elkaar in gesprek. We bekijken wat gaat goed en wat beter kan. Dit gesprek vindt plaats op het recreatiepark. We noemen het een ‘schouw’ omdat we samen met de ondernemer gaan kijken op het park en erover praten. We leggen de afspraken vast in een verbeterplan. Voor elk park maken we een apart plan.

Wat zijn tot nu toe de resultaten?

We hebben negen van de tien bedrijven bezocht. Alle schouwen geven een positief beeld met enkele verbeterpunten.

Wat zijn de vervolgstappen?

Na de schouw van het tiende en laatste park, in de loop van dit jaar, maken we de totaalbalans op. Daarmee is onze inzet nog niet afgerond. Op basis van de bevindingen en resultaten van het project formuleren we vervolgens een aanpak voor een volgende fase van het project. Zo blijven we gezamenlijk investeren in een gezonde en toekomstbestendige toeristisch-recreatieve sector in Alphen-Chaam.