Waarschuwing KNMI voor forse onweersbuien in Brabant

29 mei 2018

Het KNMI waarschuwt voor forse onweersbuien in onze Provincie. Bij hevige regenval en storm krijgt de meldkamer honderden telefoontjes van inwoners, die overlast of schade hebben. Situaties die levensbedreigend zijn krijgen voorrang op andere hulpverzoeken.

Acuut gevaar? Bel 112

Is er sprake van acuut gevaar voor mens en dier, bel dan de brandweer via 112. Bijvoorbeeld bij instortingsgevaar, losgeraakte dakpannen of gevelplaten of een boom die dreigt om te vallen.

Geen acuut gevaar, neem contact op met de gemeente

Is er geen sprake van acuut gevaar en wil je melding doen van schade aan de openbare ruimte? Denk hierbij aan een omgevallen boom in de berm of als deze niet in de openbare ruimte ligt. Bij wateroverlast kun je bij ons ook melding doen van losliggende putdeksels of verstopte rioleringen.

Klik hier voor meer informatie.

Onderneem zelf actie

Is er geen acuut gevaar of schade aan je woning of bedrijf, onderneem dan zelf actie of bel een gespecialiseerd bedrijf. Eventuele schade kun je verhalen bij je verzekering. Wanneer er bijvoorbeeld een boom in je eigen tuin is omgevallen. Heb je wateroverlast schakel gas en elektra uit, maak de ruimte droog en bel waar nodig een specialist.