Lintjesregen 2018

26 april 2018

Vandaag, 26 april, heeft burgemeester Joerie Minses aan twee mensen uit onze gemeente een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt.

De eerste aan Rinus Timmermans uit Alphen. Hij dacht dat hij bij het Streekmuseum een groep bezoekers moest rondleiden, maar werd verrast door de burgemeester en familie en vrienden. Dhr. Timmermans zet zich al jaren in voor de Heemkundekring en het Oudheidkundig Streekmuseum in Alphen, maar ook voor de Bond van Ouderen. Dhr. Timmermans heeft een grote passie voor het verleden van Alphen en is een goede vertegenwoordiger van het Alphens erfgoed. Dhr. Timmermans is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De tweede onderscheiding speldde de burgemeester op bij Toon Joosen uit Chaam. Hij zet zich sinds 1981 tot op internationaal niveau, bijzonder in voor The Museum of Instant Images, een mail-art-archief met vele duizenden werken. Aan 80 mail art-projecten nam hij zelf deel. Deze projecten hebben een bijzondere bijdrage geleverd aan de toekenning van het Cittaslow-keurmerk aan onze gemeente.  Daarnaast organiseert hij, samen met zijn vrouw Virginy, sinds 2005 vier keer per jaar (Quattro Stagioni) (culturele) themadagen, waar al meer dan 1600 mensen aan deel hebben genomen. Zo heeft hij bij veel mensen, ook kinderen, kunst en cultuur onder de aandacht gebracht.

Dhr. Joosen is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.