‘Be Cool…, feel good!’ Alphen-Chaam start met theaterworkshops op school

01 maart 2018

Het preventieproject ‘Be cool…, feel good’ start maandag 5 maart voor de basisscholen Het Beekdal, De Driesprong en de Mattheusschool met interactieve theatervoorstellingen van ‘Helder Theater’ uit Eindhoven. Op dinsdag 6 maart vindt de theatervoorstelling plaats op de Willibrordusschool. Hiermee beginnen twee spannende, leuke en leerzame weken voor de leerlingen van de basisscholen in de gemeente Alphen-Chaam. Ze leren kijken naar (stoer) gedrag en hoe je grenzen kunt aangeven. Wat is ‘cool’ en wat juist niet?

De leerkrachten verzorgen de lessen zelf, samen met medewerkers van Bureau Halt en Novadic-Kentron en met vrijwilligers van de Kindertelefoon. Dit jaar is bij het thema “Weerbaarheid” extra aandacht voor mediawijsheid en omgaan met sociale media. We willen kinderen leren hoe je op een prettige manier met elkaar omgaat: online én offline. Ook de ouders betrekken we bij het project. Voor hen organiseert Novadic-Kentron of Bureau Halt een ouderbijeenkomst op school.

Actief reageren

Het ‘Helder Theater’ verzorgt theater waarbij zij het jonge publiek vragen actief te reageren. Met zorgvuldig vormgegeven voorstellingen bespreken zij onderwerpen als sociale media, omgaan met de groep en keuzes maken. De leerkrachten en overige professionals helpen de leerlingen in deze twee weken antwoorden te vinden op vragen als: hoe gedraag ik me op het internet? Hoe zeg ik NEE tegen vervelende dingen?

Opvoeding

‘Be Cool…, feel good!’ is één van de initiatieven van de gemeente om ouders te ondersteunen in hun opvoedingstaak en de kinderen bewust te maken van de belangrijke keuzes die ze moeten maken. Wegens succes is ‘Be Cool…, feel good!’ een terugkerend project.