Schuur achter woning aan de Bredaseweg 49 in Chaam gesloten na vondst hennepkwekerij

19 februari 2018

Een schuur achter een woning gelegen aan de Bredaseweg 49 in Chaam is vandaag voor de duur van 6 maanden gesloten vanwege overtreding van de Opiumwet. Dat heeft burgemeester Joerie Minses besloten. Op 16 januari 2018 trof de politie in een schuur achter de woning een hennepkwekerij met 90 planten aan.

Het is verboden om dit pand te betreden van 19 februari 2018 tot 19 augustus 2018. Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente Alphen-Chaam een eind maken aan drugsoverlast vanuit deze locatie. De gemeente heeft omwonenden per brief geïnformeerd over deze maatregel.

Meld Misdaad Anoniem

Politie en gemeente kwamen deze hennepkwekerij op het spoor na een anonieme melding. Deze kwam op 16 januari 2018 binnen via Meld Misdaad Anoniem. Dezelfde dag trof de politie in een schuur achter een woning een hennepkwekerij met 90 planten aan. Dit past binnen de aanpak die politie en de gemeente Alphen-Chaam hanteren, om een hennepkwekerij en de bijbehorende risico’s zo snel mogelijk weg te nemen.

Ervaart u drugsoverlast?

Drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. De gemeente Alphen-Chaam en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van inwoners helpt daarbij. Burgemeester Minses roept daarom de inwoners van gemeente Alphen-Chaam op om het te melden, als zij drugsoverlast ervaren. Dat kan bij de politie via telefoonnummer 0900-8844. Het kan ook geheel anoniem via Meld Misdaad Anoniem (telefoonnummer 0800-7000). Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie en gemeente Alphen-Chaam.