Vier 9 juli ’t goeie leven in Alphen-Chaam

22 mei 2023

De mini-markt bij Brasser OffCourse in 2022

Cittaslow Supporters organiseren zondag 9 juli, samen met Toerisme De Baronie en de gemeente Alphen-Chaam, een Cittaslow Dag. Kom op deze dag ontdekken wat voor moois Alphen-Chaam te bieden heeft. Ontmoet je dorpsgenoten, geniet van (h)eerlijke streekproducten en speel een oud-Hollands spel op de markt bij De Leeuwerik in Galder. Of pak de fiets en ontdek de bedrijven van de supporters!

Elk jaar in een ander dorp

Vorig jaar werd de Cittaslow Dag vooral bij supporters zelf én op streekmarktjes gevierd. Dit jaar is er een grotere markt, bij De Leeuwerik in Galder. Op deze plek kun je andere inwoners ontmoeten en kennismaken met bijzondere ondernemers. Burgemeester Lieke Schuitmaker: ‘De ondernemingszin en het enthousiasme van onze inwoners vielen me meteen op bij mijn start als burgemeester van Alphen-Chaam. Samen zetten we de schouders eronder, maken we er wat moois van en genieten we van de mooie dingen van het leven. Daar komen bijzondere en creatieve initiatieven uit. Mooi om daar op de Cittaslow Dag eens extra bij stil te staan. En die ondernemingszin letterlijk én figuurlijk te proeven’’. Het feest is elk jaar in een ander dorp. Volgend jaar is het in Chaam of Alphen.

Ook bij bedrijven van een aantal supporters zijn er activiteiten. Het programma staat binnenkort op de website van Toerisme De Baronie.

Hou van ’t Goeie Leven

De gemeente Alphen-Chaam kwam in 2010 als eerste Brabantse gemeente bij Cittaslow. Cittaslow staat heel kort gezegd voor ‘het goeie leven’. Voor de liefde voor bijvoorbeeld natuur, streekproducten, de mooie gebouwen en de geschiedenis van vroeger, voor het landschap. En waardering voor hoe gemeenschappen voor elkaar zorgen en samen dingen mogelijk maken.