Maakt u gebruik van de deeltaxi vanuit de WMO? Dan kunt u ook gebruik maken van de bus met de Voor Elkaar Pas

25 mei 2023
AC voor elkaar pas

Maakt u gebruik van de deeltaxi vanuit de WMO? Dan kunt u ook een Voor Elkaar Pas aanvragen bij de gemeente Alphen-Chaam. Hiermee kunnen u en een begeleider met de bus door het grootste deel van Noord-Brabant reizen. U ontvangt een brief van de gemeente met een inschrijfformulier. Deze kunt u invullen en retour sturen. Daarna krijgt u de pas thuisgestuurd. We geven een beperkt aantal Voor Elkaar Passen weg. Het gaat namelijk om een proef van één jaar.

Wat is de Voor Elkaar Pas?

De Voor Elkaar Pas is een OV-chipkaart. Hiermee checkt u in en uit de bus. Belangrijk om te weten, is dat u ook gewoon gebruik kunt blijven maken van de deeltaxi met uw WMO-pas. Geen probleem! U kiest zelf wanneer u met de deeltaxi of de bus reist.

Bij de Voor Elkaar Pas ontvangt u gratis een tweede pas voor een begeleider. Hierdoor krijgt u de mogelijkheid om iemand mee te nemen, zoals een familielid, vriend of buurtgenoot. U kiest zelf wie u wanneer meeneemt. Deze persoon reist gratis met u mee tijdens de reis om te helpen. En ook is het ook gezellig om iemand mee te nemen.

U kunt de pas binnen deze proef gebruiken tot en met 31 mei 2024.

Wat zijn de voordelen van de Voor Elkaar Pas?

Met de pas kunt u:

  • Reizen met de bussen van Arriva in een groot gedeelte van Noord-Brabant. Onder andere de regio Tilburg, Den Bosch, Breda, Roosendaal, Etten-Leur en Uden. U reist wanneer het u uitkomt.
  • U krijgt gratis een Voor Elkaar Pas waarmee u vrij kunt reizen.
  • Er mag altijd iemand gratis met u meereizen op de begeleiderspas. U kiest zelf wanneer u iemand meeneemt.
  • Met de Voor Elkaar Pas kunt u gebruik maken van de bus. Met de WMO-pas blijft u gebruik maken van de deeltaxi.

Wat zijn de kosten van de Voor Elkaar Pas?

De pas is voor u gratis gedurende de proef. De gemeente Alphen-Chaam en de provincie Noord-Brabant betalen de kosten.

Als de proef een succes is, kunt u de Voor Elkaar Pas mogelijk langer dan een jaar gebruiken. Over het verlengen van uw abonnement, ontvangt u tegen die tijd bericht.