Doe mee aan de Bijenlandschap fotowedstrijd 2023

11 mei 2023

Van 13 mei tot 11 juni kan iedereen meedoen aan de Bijenlandschap fotowedstrijd. Stuur uw mooiste foto’s van een bij, een bijentuin of een bijenlandschap in. U heeft dan de kans om een prijs te winnen. Doet u mee? U stelt de ingezonden foto’s beschikbaar aan de bijenlandschappen. Zij gebruiken de foto’s dan in berichten over bijen. Zo steunt u op een leuke en waardevolle manier het werk dat deze organisatie doet voor bijen en bestuivers.

Wethouder Frank van Raak: “Veel bloeiende planten en struiken zijn belangrijk voor de bij en andere bestuivers. De fruitbomenactie die we pas gehouden hebben draagt daar ook aan bij. Voor het 3e jaar maaien we bermen in het buitengebied minder vaak. Dit zorgt voor meer bloeiende planten in de berm. Genoeg mooie plekjes om een prachtige foto te maken in onze gemeente.”

Belangrijk voor ons voedsel

Onze gemeente is aangesloten bij Bijenlandschap West-Brabant. In West-Brabant werken onder andere gemeenten, waterschap, natuurbeheerders, bedrijven, agrarische natuurverenigingen, kabel- en leidingbedrijven en vrijwilligersorganisaties samen aan een sterk en aaneengesloten leefgebied voor bijen (honingbijen en wilde bijen) en andere bestuivers. Het blijven bestaan van vele soorten bijen en bestuivers staat onder druk. Deze insecten zijn heel belangrijk voor ons voedsel en veel verschillende dieren en planten.

Informatie

Meer weten over de fotowedstrijd? Kijk vanaf 13 mei op bijenlandschap.nl en bijenlandschapwestbrabant.nl. Je kunt hier je mooiste foto’s uploaden en delen via de sociale media.