Beleefroute verrijkt Fietsallee met nieuwe en historische belevenissen

17 mei 2023
sfeerbeeld

Vanaf nu is er nog meer te beleven op en rondom de Fietsallee in de bossen bij Gilze, Chaam en Alphen. Toerisme De Baronie heeft een beleefroute gemaakt over de geschiedenis van de route en de omgeving. Wist u bijvoorbeeld dat een deel van de Fietsallee is aangelegd op een oude handelsroute?

Spel en interactie

De beleefroute brengt fietsers langs informatieborden en spelactiviteiten. Via QR-codes ziet en hoort u meer over lokale weetjes. Zo vertelt de beleefroute het verhaal van de oude handelsroute die van Breda naar Maastricht liep. Nu is het heerlijk om op de Fietsallee te zijn, maar vroeger was het een gevaarlijke plek voor handelaren vanwege alle struikrovers. Ook is er veel te ontdekken over de planten en dieren in de Chaamse bossen. Op uw mobiele telefoon kunt u het spel ‘de handelsroute’ spelen, met allerlei uitdagingen op de route. En er is een dobbelblok op de picknicktafel bij Eiken Mik. De route en spelactiviteiten zijn uniek in Nederland.

Fiets- en natuurliefhebbers

De Fietsallee en aansluitende fietsroutes blijven prachtig voor elke fiets- en natuurliefhebber. De Fietsallee is breed, met een goed wegdek en grotendeels autovrij. De route gaat langs én door de grootste aaneengesloten bosgebieden van Brabant en brengt u van Breda naar het Bels Lijntje in

Alphen. U fietst over rustige landweggetjes of over fietspaden. Die leiden u langs historische landgoederen, Brabants boerenland en door authentieke dorpjes. In totaal gaat het om 45 kilometer fietsplezier. Voor meer informatie: toerismedebaronie.nl/de-fietsallee.

Over de Fietsallee

De aanleg van de Fietsallee is mogelijk gemaakt door de gemeente Alphen-Chaam, Gilze en Rijen, Staatsbosbeheer, de Provincie Noord Brabant en Landstad de Baronie.