Alphen-Chaam behaalt 30ste plaats bij NK Tegelwippen

16 november 2023

De gemeente Alphen-Chaam heeft dit jaar meegedaan aan het landelijke NK Tegelwippen, een wedstrijd tussen 172 gemeenten om tegels te vervangen door groen. Met trots eindigde deze gemeente op de 30ste plaats in de categorie kleine gemeenten.

293 m2 groener

In Alphen-Chaam zijn maar liefst 3.216 tegels vervangen door beplanting, zoals gras, bloemperken, struiken en bomen. De tegeltaxi is enthousiast ontvangen. Deze reed van april tot eind oktober 28 keer.

Geweldige inzet en enthousiasme

Wethouder Erik Wilmsen (duurzaamheid): "We zijn ontzettend trots op onze 30ste plaats. Ik wil de inwoners die meegedaan hebben bedanken voor hun inzet en enthousiasme. Het vervangen van tegels door groen speelt een cruciale rol in het bestrijden van klimaatproblemen zoals hitte en wateroverlast en bevordert de biodiversiteit in onze gemeente."

Plannen voor de toekomst

Gezien het succes en de positieve ervaringen van dit jaar, is Alphen-Chaam van plan om in 2024 opnieuw deel te nemen aan het NK Tegelwippen.

82 voetbalvelden

Landelijk gezien was het NK Tegelwippen 2023 een groot succes. Er zijn ruim 4,5 miljoen tegels gewipt in heel Nederland, wat neerkomt op een totaal van 413.000 m² aan nieuw groen, gelijk aan ongeveer 82 voetbalvelden. De top drie gemeenten in deze editie waren Arnhem, Vlaardingen en Halderberge, die de meeste tegels per inwoner hebben gewipt.