Informatie en Advies

Op deze pagina staat aangegeven waar u terecht kunt voor informatie en advies bij vragen over uw sociale situatie of omdat u voor korte of langere tijd ondersteuning nodig heeft.

Dorpsteam

Heeft u een hulpvraag of heeft u ondersteuning nodig? Of heeft u een idee om uw dorp nog leuker en mooier te maken en zoekt u daarbij hulp? Het Dorpsteam brengt u in contact, denkt met u mee en weet waar u moet zijn. Het Dorpsteam is er voor alle inwoners van de gemeente.

Hoe bereik ik het Dorpsteam?

Het Dorpsteam kunt u op verschillende manieren bereiken. Telefonisch, per mail, online en er is een inloopspreekuur. Alle informatie over het Dorpsteam is te vinden op www.dorpsteamabg.nl.

Het Trefpunt

Bij Het Trefpunt kunt u binnenlopen om een vraag te stellen of een praatje te maken. Er zijn professionals en vrijwilligers actief. Op deze gezellige plek komen vraag en aanbod, creativiteit en kennis bij elkaar. U kunt hier ook terecht wanneer u als vrijwilliger aan de slag wilt gaan. Het Trefpunt is voor iedereen uit de gemeente Alphen-Chaam en voor alle leeftijden.

Bekijk alle informatie over Het Trefpunt op de website van OnsAlphenChaam.

Trefpunt Chaam en Galder

Het Trefpunt heeft (nog) geen vaste bezetting in Chaam en Galder, maar alle inwoners van Alphen-Chaam kunnen terecht bij Het Trefpunt in Alphen.

Effe Buurten Alphen en Chaam

Effe Buurten is als een gezellige huiskamer waar jong en oud zich welkom voelt. Zowel in Alphen als in Chaam kunt u twee dagdelen per week vrijblijvend binnenlopen. Niets moet en bijna alles is mogelijk. Ook hier werken beroepskrachten en vrijwilligers samen. U kunt zelf ook allerlei leuke activiteiten bedenken. Koffie, thee en ranja staan altijd klaar.

Effe Buurten is in beide dorpen open op dinsdag van 13.00 tot 16.00 uur en woensdag van 9.00 tot 12.00 uur.

Locaties: de foyers van Den Heuvel (Alphen) en het SKAC (Chaam).

OnsAlphenChaam

De website www.onsalphenchaam.nl is een digitale ontmoetingsplaats waar u informatie kunt vinden en delen via het prikbord, de agenda, nieuwtjes, evenementen, buurtfoto’s en filmpjes. OnsAlphenChaam-verbinders kennen alle tips en trucs; zij geven u graag uitleg.