Informatie en advies

Hieronder staat aangegeven waar u terecht kunt voor informatie en advies bij vragen over uw sociale situatie of omdat u voor korte of langere tijd ondersteuning nodig heeft.

Effe Buurten Alphen en Chaam

Effe Buurten is als een gezellige huiskamer waar jong en oud zich welkom voelt. Zowel in Alphen als in Chaam kun je twee dagdelen per week vrijblijvend binnenlopen. Niets moet en bijna alles is mogelijk. Ook hier werken beroepskrachten en vrijwilligers samen. Je kunt zelf ook allerlei leuke activiteiten bedenken. Koffie, thee en ranja staan altijd klaar.

Effe Buurten is in beide kernen open op dinsdag van 13.00 tot 16.00 uur en woensdag van 9.00 tot 12.00 uur. Locaties: de foyers van Den Heuvel (Alphen) en het SKAC (Chaam).

Deelnemers

Deelnemers Trefpunt 

Aanwezig

Mobiliteitsconsulenten: vragen over het gebruik van openbaar vervoer

Maandag van 9.00 tot 13.00 uur en op afspraak

Buurtverbinders:  informatie/hulp bij het gebruik van de website OnsAlphenChaam

Maandag 9.00 tot 10.00 uur en op afspraak

MEE: onafhankelijke cliëntondersteuning

Woensdag van 9.00 tot 11.00 uur

KBO Alphen: informatie voor senioren

Derde woensdag van de maand van 09.00 tot 12.00 uur

Rabobank Alphen: persoonlijke informatie

Derde woensdag van de maand 9.30-11.30 uur

Talent2Work, bij vragen over werk en inkomen

Dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur

Leystromen: informatie voor huurders

In de even weken op woensdag van 10.30 tot 11.30 uur

Trefpunt Alphen

Bij Het Trefpunt in Alphen loop je binnen voor een praatje, om een ondersteuningsvraag te stellen of een dienst aan te bieden. Vraag en aanbod, creativiteit en kennis komen hier bij elkaar. In Het Trefpunt zijn professionals en vrijwilligers actief. Het is te vinden naast cultureel centrum Den Heuvel in Alphen. In onderstaand schema staat wie er te vinden zijn. Het Trefpunt is vier dagen per week telefonisch bereikbaar: 06-53919045 (maandag tot en met woensdag van 9.00 tot 13.00 uur) en 06-51248345 (maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Trefpunt Chaam en Galder

Het Trefpunt heeft (nog) geen vaste bezetting in Chaam en Galder, maar alle  inwoners van Alphen-Chaam kunnen terecht bij Het Trefpunt in Alphen. Wel heeft de Rabobank, net als bij Het Trefpunt Alphen, een steunpunt opgezet in Chaam. Elke 1e woensdag van de maand van 9.30 tot 11.30 uur vrije inloop bij het SKAC.

Ons Alphen-Chaam

www.onsalphenchaam.nl is een handige site waar je informatie kunt vinden en delen via het prikbord, de agenda, nieuwtjes, evenementen, buurtfoto’s en filmpjes. De Buurtverbinders kennen alle tips en trucs; zij geven graag uitleg.

Facebook

Het Trefpunt en OnsAlphenChaam zijn te vinden op Facebook.

Dorpsteam Alphen-Chaam: Samen beter!

Heeft u een hulpvraag of heeft u ondersteuning nodig? Of heeft u een idee om uw dorp nog leuker en mooier te maken en zoekt u daarbij hulp? Het Dorpsteam brengt u in contact, denkt met u mee en weet waar u moet zijn.Het Dorpsteam is er voor alle inwoners van de gemeente Alphen-Chaam.

Hoe bereikt u het Dorpsteam?

Het Dorpsteam kunt u op verschillende manieren bereiken. Telefonisch, per mail, online en er is een inloopspreekuur.

  • Spreekuur: loop bij het Dorpsteam binnen bij ’t Trefpunt in Alphen (inloopspreekuur: dinsdag 09.00 – 10.30 uur) of bij het SKAC in Chaam.
  • Mail het Dorpsteam op: contact@dorpsteamalphenchaam.nl.
  • Bel het Dorpsteam op: 088 605 0 605 (maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 10.30 uur).

Alle informatie over het Dorpsteam is te vinden op: www.dorpsteamabg.nl/dorpen/alphen-chaam/.

Het Dorpsteam staat voor u klaar

Het inloopspreekuur is vanwege de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus helaas tijdelijk gesloten. In de tussentijd staat het Dorpsteam natuurlijk telefonisch en online voor u klaar.