Groente-, fruit- en tuinafval (gft)

Groente-, fruit- en tuinafval verzamelt u in de gft-container. De gft-container legen we gratis elke twee weken. Op uw afvalkalender ziet u wanneer wij bij u gft-afval ophalen.

Wat is gft-afval?

  • Aardappel-, groente- en fruitresten
  • Gekookte etensresten, koffie- en theeresten
  • Vis- en vleesresten (mag in krantenpapier)
  • Doppen van noten en pinda’s, eierschalen, kaaskorsten zonder plastic
  • Bloemen, kamerplanten en tuinafval
  • Zaagsel en mest van kleine huisdieren

Twijfelt u toch wat er in de groenbak mag? Bekijk dan dit filmpje. Hebt u toch nog vragen? Kijk dan op www.afvalscheidingswijzer.nl.

Wanneer halen we het GFT-afval op?

Het GFT halen we elke twee weken op. Kijk op Mijn Afvalwijzer om te zien op welke dag wij uw GFT-afval ophalen. U typt hiervoor uw postcode en huisnummer in.

Hoe zet ik de container aan de straat?

Op de ophaaldag zet u de container vóór 7.30 uur buiten. Zet de container met de wielen en handvat richting de straat.

Container niet leeggemaakt?

Is de container niet leeggemaakt? Dan kunt u dit online doorgeven.

Keukenemmertjes

Om het scheiden van etensresten in de keuken makkelijker te maken, kon u het afgelopen jaar een keukenemmertje aanvragen. Hierin kunt u het GF-afval verzamelen voordat u het in de grote Gft-container doet. Bij onder andere AH, Plus, Jumbo en Blokker zijn speciale biologisch afbreekbare zakjes te koop om in het emmertje te doen. U mag ook een papieren zak of een krant gebruiken. Het zakje of de krant mag mee de Gft-container in. Er is nog een aantal keukenemmertjes beschikbaar, zo lang de voorraad strekt. Deze kunt u op het gemeentekantoor in Alphen ophalen.

Tuinafval

Hebt u veel tuinafval? Dan kunt u dit ook naar de milieustraat in Baarle-Nassau brengen. Hier ziet u wat de kosten zijn. 

Snoeihout

Klik hier voor informatie over snoeihout.