Coronavirus

Op deze pagina vindt u informatie over onderwerpen die met het coronavirus te maken hebben.

Actuele informatie

Bezoek voor actuele regionale informatie over het virus de website van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

De gemeente volgt de adviezen voor Noord-Brabant van het RIVM. Op de website van het RIVM staat een pagina met algemene informatie over het virus en ook een pagina met veelgestelde vragen.

Ondernemers

Als zelfstandig ondernemer blijven de tijden onzeker. En met nieuwe maatregelen tegen de coronapandemie kan het ook nu moeilijk zijn voldoende inkomsten te hebben. Het steunpakket voor ondernemers is per 21 december 2021 uitgebreid. Het is sinds 1 oktober niet meer mogelijk om een Tozo-uitkering of -lening aan te vragen. De terugbetalingsplicht voor Tozo bedrijfskapitaal is uitgesteld tot 1 juli 2022. Als u financiële ondersteuning nodig hebt, kunt u Bijstand voor zelfstandigen (Bbz-tijdelijk) aanvragen.

Bbz-tijdelijk en het verschil met Tozo

Heeft u gebruik gemaakt van Tozo? Dan is het goed om te weten dat het Bbz verschilt van Tozo. Zo zijn de voorwaarden voor het Bbz anders dan voor Tozo. Om de overgang van Tozo naar het Bbz makkelijker te maken, geldt er tot april 2022 een aangepaste Bbz.
Bbz-tijdelijk sluit aan op de coronacrisismaatregelen. Belangrijkste verschil met Tozo is dat we bij de beoordeling van uw recht nu wél onderzoeken of uw bedrijf levensvatbaar is. Dat doen we door te kijken naar:

  • de resultaten in de periode vóór 17 maart 2020 en
  • de resultaten tijdens de periode van de coronacrisismaatregelen én
  • uw plan van aanpak 2022 en opdrachtenportefeuille voor het komende jaar

Op deze website leest u meer informatie over de steunmaatregelen.

Stoppen met uw bedrijf

Misschien overweegt u om te stoppen met uw bedrijf. Bent u ouder bent dan 55 jaar en overweegt om te stoppen? Dan kunt misschien een IOAZ-uitkering krijgen. Een IOAZ-uitkering vraagt u aan bij Ondernemersadvies Tilburg.

Filmpje in begrijpelijke taal

Voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, kan alle informatie over het coronavirus lastig te volgen zijn. Voor deze mensen maakte de Stichting Lezen en Schrijven een filmpje in begrijpelijke taal.

Bekijk het filmpje over het coronavirus hier.

Information in other languages

At the website Government.nl you can find information about the coronavirus and the situation in the Netherlands.