Buurtbemiddeling

In elke buurt kan het voorkomen dat buren of buurtgenoten zich ergeren aan elkaars gedrag. De radio staat te hard, een baby blijft huilen, de hond van de buren poept in de tuin of de auto wordt zo geparkeerd dat een ander zijn auto niet kwijt kan. In het begin ergert men zich alleen maar, maar als er niet over gepraat wordt ontstaat er een probleem en kan dit leiden tot een conflict tussen buren.

Wat levert Buurtbemiddeling op? Als u er zelf met de buren niet uit komt

Als u er zelf met de buren niet uitkomt, kan Buurtbemiddeling helpen. Als neutrale partij helpt Buurtbemiddeling u en uw buren met elkaar in gesprek te gaan en zelf een oplossing te bedenken, die voor iedereen acceptabel is. Voorwaarde is onder meer dat u bereid bent om met uw buren te praten over mogelijke oplossingen. Dit voorkomt dat problemen uit de hand lopen, verhoogt uw woongenot en draagt bij aan een ontspannen sfeer in de straat. Deelname aan Buurtbemiddeling is op vrijwillige basis en is bovendien gratis.

Buurtbemiddeling sluit aan bij het beleid van de overheid. Mensen moeten zoveel mogelijk zichzelf redden en voor elkaar zorgen. Met als sleutelwoorden: eigen verantwoordelijkheid en burgerkracht.

Aanmelden

Ervaart u overlast van de buren, komt u er samen niet uit en wilt u Buurtbemiddeling inschakelen? Of wilt u zich aanmelden als bemiddelaar? Neem dan contact op met de co√∂rdinator via buurtbemiddelingalphen-chaam@contourdetwern.nl. Of bel naar 0416-333445

Meer weten

Kijk voor meer informatie op www.contourdetwern.nl